KOULUTUS JOKA AVASI SIELUANI ELÄMÄLLE / sisältää ALE-koodin

"Voimaannu omaksi itseksesi, upean prosessin ja elävöittävän koulutuksen myötä.

Matka kohti omaa sisintäsi ja aitoa tehtävääsi."

rentoutusohjaaja.jpg
bakasana.jpg

Vuonna 2017 kävin meditaatio- ja rentoutusohjaajan koulutuksen HALIn perustajan Jonnan johdattelemana. En tarkalleen tiennyt mihin astuisin, kun lähdin tälle polulle, mutta jokin minua sille vahvasti veti. Kaikista vastoinkäymisistä ja silloisesta elämäntilanteestani huolimatta, tämä matka antoi minulle niin paljon enemmän kuin olisin ikinä voinut kuvitellakaan.

Koulutus oli kokonaisuudessaan huikea matka, erityisesti omaan sisimpääni. Se opetti minua pysähtymään entistä paremmin oman itseni äärelle. Antoi minulle työkaluja niin omaan arkeeni kuin työhönikin. Opetti minulle läsnäoloa ja rohkeutta kuunnella omaa sisintäni. Kannusti minua luottamaan itseeni ja omiin unelmiini. Avasi sydäntäni ja ravisutteli sieluani, lempeästi mutta varmoin ottein. Puhdisti sisältäni niin paljon turhaa taakkaa, ja täytti tyhjyyden aivan uudenlaisella energialla.

Kävin koulutuksen lähiopintoina, mutta huomenna lauantaina 1.6. tämä samainen elämääni mullistanut koulutus alkaa myös 3 kuukauden verkko-opintoina. Koulutus tapahtuu kokonaisuudessaan netin välityksellä, mikä mahdollistaa omaan tahtiin opiskelun mistä tahansa käsin. Etäkoulutukseen sisältyy runsaasti omaa harjoitusta ja tehtäviä. Halutessaan pääsee jakamaan ajatuksiaan myös muiden kurssilaisten kanssa salaisessa Facebook-ryhmässä, jossa mahdollisesti voi törmätä myös minuun. Olen ryhmässä tukemassa, auttamassa, jakamassa kokemuksia ja herättelemässä ajatuksia.

Kenelle tämä koulutus sopii? Jos minulta kysytään, niin vastaisin, että koulutus tekisi hyvää ihan jokaiselle! Etenkin, jos on kiinnostunut oman elämän tasapainottamisesta ja kehittämisestä. Koulutus sopii mielestäni loistavasti myös heille, joilla ei välttämättä ole tavoitteenaan ohjata omia rentoutustunteja, sillä se antaa niin paljon eväitä myös omaan henkiseen kehitykseen ja omannäköisen arjen luomiseen. Vaikka ei siis ikinä tulisi ohjaamaan yhtäkään rentoutustuntia, voin taata, ettei koulutus mene hukkaan. Ainoa asia, mitä koulutukseen osallistujalta vaaditaan, on sitoutuminen omaan henkiseen harjoitukseen, sillä se on kaiken perusta. Tyhjästä maljasta ei voi jakaa myöskään muille, joten oma kuppi on ensin täytettävä. Joskus oma malja on hajotettava täysin ja rakennettava uudelleen alusta alkaen. Tähänkin koulutuksesta saa todella hyviä eväitä.

Koulutuksen ohjaaja Jonna Molin on todella huikea sielu. Hän on läsnäolevin ja rennoin ihminen jonka olen tavannut. Hänestä huokuu sydämellisyys, aito välittäminen ja lämpö, jotka välittyvät täydellisesti myös kirjoitettuun tekstiin. Jonna kokee elämäntehtäväkseen auttaa ihmisiä henkisellä tasolla jaksamaan paremmin, kasvamaan henkisesti sekä inspiroitumaan omasta elämästään. Jonna kannattelee jokaista sielua tämän koulutuksen aikana hellävaraisesti ravistellen ja samalla tilaa antaen. Hän rohkaisee jokaista löytämään oman totuutensa, kulkemaan omaa polkuaan ja luottamaan omaan sisäiseen ääneensä.

tasapaino.jpg

MITÄ KOULUTUS PITÄÄ SISÄLLÄÄN?

 • Oma henkinen harjoitus.

 • Pranayama, mantrat ja mudrat.

 • Meditaation, rentoutuksen ja visualisaation ohjaus sekä toimivan ohjauksen suunnittelu.

 • Mindfulness- ja NLP-harjoitusten tiedostaminen ja niiden hyödyntäminen ohjauksessa.

 • Keskushermostoa rauhoittavat asanat ja kehoa vapauttava liike apuna rentoutukseen laskeutuessa.

 • Energioiden, auran ja chakrojen toiminnan tiedostaminen sekä ohjauksen kanavointi.

 • Ohjaustaidot, äänenkäyttö ja vuorovaikutus ohjaustilanteessa.

 • Yksilö- ja ryhmäohjaus, asiakaskohtaaminen sekä palvelun tuotteistaminen.

 • Ohjaustaitojen vahvat ja toimivat perusteet.

 • Ja niin paljon muuta!


MITÄ LUULTAVASTI TULET OPPIMAAN JA OIVALTAMAAN?

 • Miten meditaatio ja ohjattu rentoutus eroavat toisistaan, ja kuinka opit yhdistämään niitä?

 • Meditaation monet erilaiset tavat ja mahdollisuudet.

 • Minkälainen harjoitus toimii juuri sinulle parhaiten missäkin hetkessä?

 • Oman mielen suuremman kapasiteetin hyödyntäminen niin omassa harjoituksessa, elämässä kuin ohjauksessakin.

 • Pääset avaamaan sydäntäsi ja voimistamaan omaa intuitiotasi upealla tavalla.

 • Opit elämäntaitoja ja elämänhallintaa.

 • Opit vapauttamaan omia syvimpiä esteitä oman onnesi ja henkisen kasvusi tieltä sekä auttamaan myös muita näiden asioiden äärellä.

 • Koulutus tukee sinua kohti aidointa potentiaaliasi, tietoisuuden laajenemista sekä oman elämäsi selkiytymistä ja kirkastumista.

 • Opit hallitsemaan stressiä ja haastavia tilanteita.

 • Opit kuinka voit päästä jännityksestä eroon ja mikä kaikki siihen voi vaikuttaa (omalta osaltani tästä oli todella paljon apua).


HINTA JA ALE-KOODI

Koulutuksen hinta kokonaisuudessaan on 480€, jonka voi jakaa myös osiin. Koodilla “susannamaria” saat hinnasta pois 50€. Löydät kaiken tarvittavan tiedon ja osallistumislinkin täältä. Jos sinulla nousee mitä tahansa kysyttävää koulutukseen liittyen, voit laittaa viestiä minulle tai suoraan Jonnalle jonna@halistyle.com.

happy_lifestyle_hali.jpg

Magic & Moonlight

susanna_maria


LUONTOYHTEYS / kaikki löytyy sisimmästämme

Astu metsään.

Pysähdy.

Hiljenny.

Kuuntele.

Tunne.

Anna luonnon parantavan energian

koskettaa sieluasi,

anna metsän tuoksun

täyttää jokainen solusi.

luontoyhteys.jpg
luontoyhteys_3.jpg

Yksi aikamme tuhoisimmista asioista on vieraantuminen luonnosta. Se on tapahtunut salakavalasti, kaupungistumisen, kiireisen elämän ja teollisuuden kehittymisen myötä. Mitä tapahtuu kun luontoyhteys heikkenee tai katkeaa kokonaan? Tuho. Oman itsemme tuho, koko maailmamme tuho. Kehomme reagoi luontoyhteyden puuttumiseen sairastumalla ja nostamalla pintaan levottomuutta, stressiä ja väsymystä. Kun emme seiso vahvasti juurillamme, luulemme tarvitsevamme aivan vääriä asioita. Luulemme onnemme riippuvan materiasta, pankkitilin saldosta, ulkoisesta statuksesta. Meille ei riitä enää mikään, haluamme ja tavoittelemme aina vain enemmän. Olemme niin kaukana luonnollisesta tilastamme, sisimmästämme, että olemme hukanneet jopa itsemme itseltämme. Miten voi nauttia elämästään, jos ei tunnista tästä kaoottisesta maailmasta edes itseään?

Luontoyhteyden voi luoda milloin tahansa, koskaan ei ole liian myöhäistä. Tosin mitä nuorempana luontoyhteys syntyy, sitä todennäköisemmin sitä osaa vaalia läpi elämän. Luontoyhteys tuo turvallisuuden tunnetta, se pitää meidät tasapainoisina, se pitää meidät kiinni juurissamme. Kun olemme juurtuneet tiukasti maahan, voimme löytää yhteyden, rauhan, läsnäolon ja oman voimamme. Siksi on tärkeää ohjata lapsemme vuorovaikutukseen luonnon kanssa.

Me olemme kaikki yhtä. Luontoa ja meitä ei voi erottaa toisistaan, me olemme osa luontoa ja luonto on osa meitä. Olemme yhdessä osa kaikkeutta. Sydämemme sykkivät samaan tahtiin. Metsän hento kuiskaus, ukkosmyrsky, auringon säteet, täysikuun valo, lehtien havina, puron solina, aaltojen pauhu, kesäyön kauneus... kaikki löytyy meidän sisimmästämme. Jos se on hukassa, on aika löytää se uudelleen.

tree_hugger.jpg
luontoyhteys_2.jpg

Miten minä pidän yllä yhteyttäni luonnon kanssa?

 • Kunnioitan elämää, pienintäkin. Me olemme kaikki samanarvoisia, riippumatta koosta tai lajista.

 • Käyn joka aamu metsässä, vähintään pikaisesti. Tästä kiitän koiraani, joka pakottaa minut ulos säässä kuin säässä.

 • Pidän silmäni auki, ihastelen luonnon pieniä ihmeitä. Pyrin näkemään kauneutta kaikkialla.

 • Osaan myös sulkea silmäni. Aistia voi niin monella muullakin tapaa. Suljen silmäni, kuuntelen ja tunnustelen luontoa. Tunnen tuulenvireen kasvoillani, kuulen lintujen laulun yläpuolellani. Aurinko lämmittää kasvojani ja tuuli sekoittaa tukkani. Otan vastaan luonnon tarjoaman ehdottoman rakkauden.

 • Lähdevesi. En ole vuosiin juonut hanavettä, vaan haen veteni suoraan luonnon lähteestä. Pyrin muutenkin kunnioittamaan vettä ja minimoimaan omaa vedenkulutustani.

 • Kävelen paljain jaloin niin paljon kuin mahdollista. Mikään ei tunnu niin hyvältä kuin maa paljaiden varpaiden alla.

 • Kerään syötävää luonnosta. Tänä keväänä pääsimme valuttamaan "suomalaisten omaa kookosvettä"; ravitsevaa mahlaa pihakoivuista. Nokkosen nuoria versoja löytyy myös jo pakkasesta. Innolla odotan mustikkakautta. Luonto tarjoaa meille niin paljon.

 • Seuraan Kuun liikkeitä. Minun elämässäni Kuu saa kertoa, milloin on paras aika pestä tukka, istuttaa siemenet multaan tai suunnitella tulevaisuutta.

 • Halaan puita. Kun päänsä painaa vasten vanhan ja viisaan puun runkoa, kaikki huolet unohtuvat.

 • Opiskelen tällä hetkellä yrttiterapiaa, jotta voin sekä syventää suhdettani luontoon että kartuttaa tietouttani luonnon antimista. Vastapainoksi näille teoriapohjaisille opinnoille käyn tällä hetkellä "Working with plant medicines from the heart" -kurssia, joka taas keskittyy enemmän kasvien kanssa työskentelyyn henkisellä tasolla, luonnon ymmärtämiseen ja kunnioittamiseen, ei ainoastaan hyödyntämiseen. Vastavuoroisuus luonnon kanssa on tärkeää; jos haluaa saada, pitää olla valmis myös antamaan.

rescue_koira.jpg

 • Elän hidasta elämää. Luonnossa pääsääntöisesti kaikki tapahtuu hitaasti, omalla painollaan. Sama tulisi päteä meihin ihmisiin, mutta valitettavasti kiireestä on tullut jonkinlainen trendi. Meillä on niin kiire koko ajan, mutta mihin? Hitaus on luonnon kannalta kunnioitettavampaa. Tällöin muistaa myös huomioida, mikä elämässä on oikeasti tärkeää.

 • Tuon luontoa kotiin. Kodistani löytyy melko vähän sisustusesineitä, mutta sitäkin enemmän kiviä, käpyjä, kuivattuja oksia ja lehtiä, hiekkaa, viherkasveja ja simpukoita.

 • Elän ilman myrkyllisiä kemikaaleja, jotka vahingoittaisivat niin Äiti Maata kuin minua itseänikin. Käytän ainoastaan luonnonkosmetiikkaa ja suurimman osan kosmetiikastani valmistan itse. Valmistan myös kodin pesuaineet pääsääntöisesti itse tai ostan myrkyttömiä vaihtoehtoja. Kierrätän kaikki jätteeni. Tulevaisuudessa toivon, että pääsen elämään niin, että jätettä syntyisi mahdollisimman vähän. Esimerkiksi ruoan kasvattaminen pääsääntöisesti itse ja ostaminen suoraan muilta tuottajilta siintää haaveissani.

 • Huomioin päiväntasaukset ja -seisaukset ja kunnioitan vuodenkiertoa. En niinkään välitä yleisistä juhlapyhistä, kuten esimerkiksi juuri menneestä vapusta, vaan juhlin mieluummin luonnon kannalta merkityksellisiä ajanjaksoja.

 • Yritän pitää sydämeni puhtaana ja värähtelytasoni korkealla, jotta voin olla syvästi vuorovaikutuksessa luonnon kanssa.

 • Asun rivitalossa kaikkine mukavuuksineen, joten silloin tällöin tekee hyvää päästä "alkeellisempiin" oloihin. Mökillä rakastan sitä, kun vesi lämmitetään hellalla tai saunan kiukaassa, pesuvesi sekoitetaan saavissa ja kaadetaan päähän kauhasta, sauna lämmitetään oikeilla puilla eikä nappia painamalla. Iltaisin voi pysähtyä ihastelemaan uskomatonta tähtitaivasta, joka näyttäytyy aivan eri tavalla kun lähellä ei ole kaupungin valosaastetta.

puunhalaaja.jpg

Nautin auringon voimaannuttavasta lämmöstä ja palvon Kuun maagista valoa. Muurahaisten ahkeruus herättää minussa ihailua. Haukon henkeäni nähdessäni hirven tien pientareella. Hiljennyn pellon laidalle seuraamaan kun se täyttyy valkohäntäpeuroista illan hämärtyessä. Hymyilen, kun huomaan kevään ensimmäiset pajunkissat, leskenlehdet ja valkovuokot. Pelastan terassilla talvihorroksesta heränneen leppäkertun koiran uteliaisuudelta. Sisiliskon rapina pusikossa herättää mieleeni lapsuusmuistoja. Metsälenkillä nappaan keväisen pihlajansilmun puusta ja nautin sen karvasmantelimaisesta mausta. Pureskelen nauttien makuhermoja kutkuttelevasta hetkestä (huom! pihlajansilmujen kerääminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin, yksittäisen silmun maistamisesta ei kovin suurta vahinkoa ole mutta ethän keräämällä kerää puun osia ilman maanomistajan lupaa).

Oletko koskaan kuvitellut, millainen maailma olisi, jos kaikilla olisi edelleen syvä yhteys luontoon?

metsa_parantaa.jpg
lahdevesi.jpg

Magic & Moonlight

susanna_maria