Miten tukea pienyrittäjää tai bloggaajaa pienellä vaivalla?

Tiesitkö, että SINULLA on mahdollisuus auttaa minua toteuttamaan unelmiani - JA TOISIN PÄIN ❤

bloggaajan_tyo.jpg
miten_auttaa_pienyrittajaa.jpg

Minun suurin unelmani tällä hetkellä on saada lisää töitä/yhteistöitä niin paljon, että se mahdollistaisi perheemme muuttamisen ulkomaille vielä tämän vuoden puolella. Jos mietit, mitä teen työkseni, käy lukemassa tämä pari päivää sitten kirjoittamani postaus aiheesta.

Suomalaisessa kulttuurissa toisten tukeminen on ehkä edelleen vähän vieras käsite. Miten se sanonta meneekään, "suomalainen on valmis maksamaan viisikymppiä siitä ettei naapuri saa satasta".. Meillä vallitsee vieläkin hyvin vahvasti sellainen käsite, että pitää kilpailla toisten kanssa. Oli kyse sitten menestyksestä, pankkitilin saldosta, oikeassa olemisesta, auton hienoudesta.. täytyy aina olla vähän parempi kuin naapuri ja ehkä jopa luullaan, että sen naapurin alas polkeminen nostaa itseä jalustalla ylöspäin. EI! Olisi jo korkea aika ymmärtää, että toistemme tukemisella ja kauniilla sanoilla voisimme nostaa koko kulttuurimme värähtelytasoa. Mitä jos kaikki menestyisivät omalla jutullaan ja kaikki olisivat aidosti iloisia toisten menestyksestä? Auttaisivat toinen toistaan? Miten hieno sellainen yhteiskunta olisikaan!

pienyrittaja.jpg

Saan todella usein kommentteja ihmisiltä face-to-face keskusteluissa tai yksityisviestinä sosiaalisessa mediassa, että he ovat esimerkiksi pitäneet jostain kirjoituksestani. Todella harva kuitenkaan vaivautuu esimerkiksi jakamaan kyseistä kirjoitusta omassa sosiaalisessa mediassaan tai kommentoimaan julkisesti some-julkaisuihin. Olen pitkään miettinyt, mistä tämä johtuu. Itse jaan usein esimerkiksi muiden bloggaajien hyviä postauksia ja pienyrittäjien palveluja/tuotteita joihin olen tutustunut ja joista pidän, sillä tiedän kuinka suuri merkitys sillä voi olla. Ylipäätään jaan muiden mielenkiintoista sisältöä paljon sosiaalisen median kanavissani. Ja miksi en jakaisi hyvää? Ei se ole minulta mitenkään pois.

Sosiaalinen media on nykyään todella tärkeä kanava ihan jokaiselle yrittäjälle. Siellä vallitsevat algoritmit, joiden vuoksi esimerkiksi postaukset joissa on 60 kommenttia, näkyvät helpommin suuremmalle yleisölle kuin postaukset joissa on 2 kommenttia. Simppeliä. P*rseestä, mutta simppeliä. Ja sanomattakin varmaan selvää, että mitä useampi jakaa jotain postausta, sitä suuremman yleisön se saavuttaa. Kaikki tämä auttaa yrittäjää näkymään paremmin sosiaalisessa mediassa ja sitä kautta saattaa vaikuttaa positiivisesti yrittäjän tuloihin.

Bloggaajalle näkyvyys on yhteistöiden kannalta elinehto. Yritykset haluavat tehdä yhteistyötä bloggaajien kanssa, joilla on lukijoita, seuraajia ja joiden postauksiin reagoidaan tykkäyksillä ja kommenteilla. Tämäkin on hyvin simppeliä. Kuka nyt haluaisi tehdä yhteistyötä näkymättömän bloggaajan tai some-persoonan kanssa? Ei kovin kannattavaa.

tenerife_masca.jpg
masca_tenerife_2.jpg

Miten voit tukea ja auttaa yrittäjää pienellä vaivalla?

  • Tykkäämällä julkaisuista/postauksista autat (aikaa menee noin 1 sekunti).

  • Kommentoimalla julkaisuja/postauksia autat vielä enemmän. Jo pelkkä yhden emojin napauttaminen kommenttiosioon auttaa, jos et välttämättä halua tai ehdi sanoa aiheeseen enempää (aikaa menee noin 2 sekuntia).

  • Jos luet esimerkiksi jonkun blogipostauksen ja pidät siitä, se herättää sinussa ajatuksia, miksi et jakaisi sitä myös muille? (aikaa menee 5 sekunnista pariin minuuttiin, jos haluat itsekin kirjoittaa siitä julkaisuusi jotain).

  • Jos olet tyytyväinen yrittäjältä ostamaasi tuotteeseen tai palveluun, kerro siitä muille. Kerro siitä läheisillesi tai jaa kokemuksesi sosiaalisessa mediassa (aikaa menee muutamia minuutteja).

  • Muista kuitenkin aitous. Tykkää, jaa ja suosittele juttuja jotka oikeasti resonoivat sydämesi kanssa. Se on kaikkien kannalta suuri palvelus.

tenerife.jpg

Toinen yrittäjä, muistathan tämän:

  • Älä varasta toisen työtä. Olen törmännyt todella paljon siihen, että esimerkiksi kuviani on käytetty ilman lupaa erilaisissa yhteyksissä, mainitsematta edes minua kuvaajaksi. Tämä saa minut näkemään punaista. Annan yleensä aina luvan toiselle pienyrittäjälle tai yritykselle käyttää kuvaani omassa kanavassaan jos kysytään, mutta reilua siinä tapauksessa on mainita (mieluiten tägätä) kuvaaja postaukseen. Krediittien antaminen on vähintä mitä voit tehdä, jos lainaat toisen kuvaa omiin tarkoituksiisi.

  • Arvosta toisen tekemää työtä. Minulta on pyydetty esimerkiksi että ottaisin erään yrityksen tuotteista kuvia heille. Pyyntö tuli oikein tarkoin ohjeistuksin. Kun vastasin, että toki yritys voi ostaa minulta tuotekuvauksen ja pyysin, että voisimme keskustella asiasta lisää sähköpostitse, selvisikin, että he olettivat että ottaisin nämä kuvat ILMAISEKSI. Ja kyse oli siis yrityksestä, jossa kaikki ihmiset olivat minulle täysin vieraita. Olisin ymmärtänyt, jos oma äitini olisi pyytänyt tällaista. Mutta tällaisesta toiminnasta on kyllä arvostus kaukana ja minulle jäi todella huono kuva yrityksestä, vaikka heidän tuotteistaan pidänkin.

masca_village.jpg

Jos sinä olet yrittäjä, bloggaaja tai muu vastaava, ja kaipaisit lisäbuustausta esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, voit aina laittaa minulle viestiä. Jaan mielelläni juttujasi/tuotteitasi/palveluitasi omissa kanavissani (tietenkin sillä edellytyksellä että ne vastaavat omia arvojani ja ovat minustakin kiinnostavia). Tai jos sinulla on muita ideoita, miten voisimme auttaa ja tukea toinen toisiamme, olen avoin ehdotuksille. Olit sitten yrittäjä tai et, sinulla on varmasti unelmia. Jos voin yhtä vähällä vaivalla, kuin tämän postauksen esimerkit, auttaa sinua niiden saavuttamisessa, kerro minulle, mitä voin tehdä. Sharing is caring

masca_tenerife.jpg
sharing_is_caring.jpg

Magic & Moonlight

susanna_maria