Kirjasuositus : Paulo Coelho - Hippi

Jos haluat oppia, ala katsella ympärillesi.

Jos haluat lukea nuoruudesta, vapaudesta, rauhasta ja rakkaudesta, lue Hippi.

paulo_coelho_hippi.jpg

Olen lukenut paljon Paulo Coelhon kirjoja ja hän lukeutuukin lempikirjailijoihini. Hippi on uusin teos Coelholta. Se on samaan aikaan niin tuttua Coelhoa, mutta silti täysin erilaista. Se onkin Coelhon kirjoista kaikkein omaelämäkerrallisin teos. Kaikki kirjan henkilöt ovat todellisia, mutta kahta lukuunottamatta heidän nimensä on vaihdettu.

Hippi kertoo, mistä muustakaan kuin hipeistä. Huumaavasta vapauden tunteesta, nuoruudesta 70-luvulla, kaiken kattavasta rauhasta ja roihuavasta rakkaudesta. Myös huumeista puhutaan kirjassa avoimesti. Rivien väleistä voi lukea kokemuksen tuoman lempeän itseironian. Kirja kertoo ajasta, jolloin Coelho itse oli parikymppinen, pitkätukkainen haaveilija. Kirjassa hypätään rähjäisen Magic Busin kyytiin ja lähdetään hippien "pyhiinvaellukselle" Amsterdamista Nepalin Kathmanduun. Coelhon mukaan kirjan ideana oli tuoda esiin tuon aikakauden hippiaatetta. Hän halusi kirjoittaa nuorten vapaudesta, sillä kokee, että nykynuorilla ei ole enää samanlaista vapautta, koska he uskovat liian sokeasti yhteiskunnan tuputtamiin arvoihin.

Muutama oma lempikohtani kirjasta:

"Hän tunsi suunnatonta rauhaa elettyään uudestaan puolentoista vuoden takaiset kauhut. Ikään kuin kaikki pitäisikin vain kohdata pelottomasti pelkkinä elämän tosiasioina - emme valitse, mitä meille sattuu, mutta voimme valita, millä tavoin reagoimme siihen."

"Totuuden tiestä on kirjoitettu tuhansittain kirjoja, eikä missään niissä tarkalleen selitetä, mikä se on. Ihmiskunta on tehnyt pahimmat rikoksensa totuuden nimissä. Miehiä ja naisia on poltettu elävältä, kokonaisia sivilisaatioita on tuhottu, lihan synteihin syyllistyneitä on jätetty ulkopuolelle, erilaista tietä etsineitä on syrjitty. Eräs heistä päätyi 'totuuden' nimissä ristille. Mutta ennen kuolemaansa hän jätti hienon määritelmän totuudesta. Se ei ole sitä mikä tarjoaa varmuutta. Se ei ole sitä mikä tarjoaa syvyyttä. Se ei ole sitä mikä tekee meistä muita parempia. Se ei ole sitä mikä pitää meitä ennakkoluulojen vankilassa. Totuus on sitä, mikä tekee meistä vapaita."

Kirjan löydät esimerkiksi Adlibrikselta täältä: sidottu kirja / e-kirja / äänikirja

Paulo Coelho, 71

  • Brasilialainen, asuu nykyään Sveitsissä.

  • Haaveli kirjailijan urasta pienestä pojasta lähtien.

  • Nykyään maailman käännetyin kirjailija. Kirjoja on julkaistu 81 eri kielellä 170 maassa ja myyty yli 225 miljoonaa kappaletta.

  • Aiemmin työskennellyt teatteriohjaajana, toimittajana ja sanoittajana.

  • Kirjoitusjakson aikana keskittyy vain kirjoittamiseen. Hän itse on todennut näin: "Kun kirjoitan kirjaa, sulkeudun niin, etten käytännössä juttele kenenkään kanssa, enkä mielelläni puhu siitä mitä olen tekemässä. Christina (vaimo) teeskentelee ettei tiedä, ja minä teeskentelen uskovani ettei hän oikeasti tiedäkään."

  • Kirjoitti tunnetuimman teoksensa Alkemistin kahdessa viikossa.

  • Toivoo, ettei hänen tarvitse lopettaa kirjoittamista koskaan.

hippi.jpg

Magic & Moonlight

susanna_maria

*kirja saatu kustantajalta. *postaus sisältää affiliate-linkkejä.