Oivalluksia Onnellisuudesta

On olemassa yksi asia, jota varmasti hyvin iso prosentti maailman väestöstä tavoittelee. O-N-N-E-L-L-I-S-U-U-S.

onnellisuuksien_oivaltaja.jpg

Nykyään kirjakauppojen hyllyt notkuvat kaikenmaailman self-help-kirjallisuutta, joissa jaetaan neuvoja siihen, miten tulla onnelliseksi. Luulen, että nykyään onnellisuutta tavoitellaan joskus jopa liikaakiin. Keskitytään liiaksi siihen, miten voisi tulla vieläkin onnellisemmaksi ja unohdetaan hetkessä eläminen ja kiitollisuus jo olemassa olevista asioista. Luulen sen osaksi johtuvan siitä, että nykypäivänä olemme oivaltaneet, että voimme todellakin itse vaikuttaa omaan onnellisuuteemme ja ylipäätään elämäämme. Emme enää elä ajatellen, että tälläinen elämä minulle nyt on annettu, vaan tiedämme, että elämämme on sellaista, millaiseksi sen olemme itsellemme tehneet (on toki olemassa tilanteita, joihin joudutaan tahtomattaan ja erilaisia olosuhteita joihin synnytään). Tämä voi luoda myös tietynlaisia paineita.

Minulle ainakin onni löytyy lopulta hyvin yksinkertaisista asioista. Läheisistä ihmisistä, eläimistä, luonnosta, itsensä toteuttamisesta, vapaudesta ja siitä, että voin elää omien arvojeni mukaista elämää. Listasinkin huhtikuussa tänne blogiin asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi, pääset palaamaan postaukseen tästä

onnellisuus_2.jpg

Mitä onnellisuus oikeastaan on? Se on minusta asia, jonka jokainen saa määritellä itse itselleen. Minulle onnellisuus ei ole sitä, että elämä olisi ainaista ruusuilla tanssimista. Olen etenkin viime vuosina hyväksynyt sen, että kaikenlainen kipuilu kuuluu ihmiselämään. Se ei estä kuitenkaan minua olemasta pohjimmiltani onnellinen. Onnellisuus ei tarkoita minulle sitä, että olisin joka päivä mahdottoman hyvällä tuulella ja väkisin positiivinen joka tilanteessa. Se tarkoittaa sitä, että vaikka elämässä on haasteensa, voin silti nauttia hyvistä asioista ja nukkumaan mennessäni olla kiitollinen kaikesta siitä, mitä olen elämässä puoleeni vetänyt. 

Onnellisuuksien Oivaltaja on mielenkiintoinen kirja, jossa onnellisuuteen paneudutaan tieteen näkökulmasta. Onnellisuusprofessori (hauskan kuuloinen titteli muuten) Markku Ojanen puntaroi erilaisia onnellisuustutkimuksia ja niiden tuloksia. Tässä teoksessa onnellisuuteen paneudutaan hyvin monenlaisista näkökulmista, joten tämä kirja voi tuoda eteen uudenlaista ja hyvin mielenkiintoistakin pohdittavaa omasta elämästään ja onnellisuudestaan. Kirjassa pohditaan, mitä onnellisuus on, miten sitä voi edistää ja mikä sitä vähentää.

onnellisuuksien_oivaltaja_2.jpg
onnellisuuden_oivaltaja_3.jpg
onnellisuus.jpg

Jos kysyisin sinulta, oletko onnellinen juuri nyt, mitä vastaisit? 

 

Magic & Moonlight

susanna_maria

*kirja saatu kustantajalta.
*postaus sisältää affiliate-linkkejä.