FASH REV WEEK / DOCUMENT RECOMMENDATIONS

Lupasin omistaa koko viikon blogissa Vaatevallankumoukselle ja tänään vuorossa on muutama dokumenttisuositus aiheeseen liittyen:

minimalism.jpg

Minimalism: A Documentary About the Important Things (2016)
1t 18min
Löydät tämän Netflixistä.

Tämä dokumentti ei suoranaisesti liity vaateteollisuuteen, mutta ihmisten kulutustottumuksiin kylläkin. Näillä kahdella on kuitenkin mielestäni hyvinkin selkeä yhteys, joten siksi suosittelen tätä dokumenttia myös tässä yhteydessä. 

Dokumentti minimalismista on todella insiroiva. Vaikka omana tavoitteena ei olisikaan vähentää tavaraa aivan minimiin, antaa se silti paljon pohdittavaa niin omista kulutustottumuksistaan kuin elämänarvoistaankin. Minulla on koko alkuvuoden ollut enemmän ja vähemmän ahdistusta omasta elämästäni ja olen todennut jo moneen kertaan, että haluan yksinkertaistaa elämääni, päästää irti kaikesta turhasta (niin tavarasta kuin ajatuksistakin) ja tavoitella onnellisuutta niillä keinoin mitkä todellisuudessa tiedän tuovan itselleni sitä. Olen katsonut tämän dokumentin jo aiemmin, mutta katsoin sen uudelleen taas alkuvuodesta ja jälleen se vahvisti omia ajatuksiani yksinkertaistamisesta. 

Vähemmän on enemmän ja laatu korvaa määrän. 


Minimalism: A Documentary About the Important Things (2016)
You can find this from Netflix.

This document isn't directly related to the fashion industry but it is a story about consumption habits of people. And I think that is really important when we think fashion industry and the changes we want to create. 

This document about minimalism is really inspiring. Even if you don't have the goal to radically reduces the amount of your stuff, this document gives you a lot to think about. It makes you think about your consumption habits and the reasons behind them and also your values of life. 

I have been very anguished about "bad world" and my own life for months and I have this feeling that I want to simplify my life, let go of all the useless stuff (things AND thoughts) and I want to seek happiness with the ways I know works for me (and stuff don't bring me happiness in the long term). I have watched this document a long time ago but I watched it again a few months ago and again, it confirmed my own thoughts about simplify my lifestyle. 

Less is more and quality over quantity. 

true_cost

The True Cost (2015) 
1 t 32 min
Löydät tämän Netflixistä.

The True Cost on dokumentti vaatteista. Niistä joita käytämme päivittäin, niistä jotka ostamme mutta emme koskaan käytä. Se on tarina ihmisistä jotka valmistavat vaatteemme ja tarina vaateteollisuuden vaikutuksista ympäristöömme ja maailmaamme. The True Cost selvittää ja selventää, kuka maksaa kovimman hinnan siitä, että me voimme ostaa halpoja vaatteita hetken mielijohteesta ohikulkumatkalla ruokakauppaan, jättää ne vuosiksi roikkumaan henkariin hintalappuineen ja lopulta heittää roskikseen tai kierrätykseen, josta ne päätyvät taas kehitysmaiden ongelmaksi. 

Tiedän tämän dokumentin avanneen monen ihmisen silmiä lähipiirissänikin ja toivoisinkin, että jokaikinen ihminen katsoisi tämän. Se, että tuntee luultavasti piston sydämessään ja ahdistuu omasta kuluttamisestaan on vain suuri helpotus maailman toisella puolella raataville vaatetehtaiden työntekijöille. Me yhdessä voimme vaatia heille parempaa elämää. Viimeistään NYT on aika avata silmät ja lopettaa ainoastaan omaan napaan tuijottelu. On aika miettiä omia kulutustottumuksiaan ja sitä, millaisen maailman itse kukin haluaa jättää perinnökseen

Dokumentin omat nettisivut löydät täältä.


The True Cost (2015)
You can find this from Netflix. 

The True Cost (*click) is a document about clothing. It's about the clothes we wear daily, it's about the clothes we buy but never wear. It's a story about the people who make our clothes and it is a story of the impact the industry is having on our environment and our world. The True Cost tells us who pay the biggest price when we want to buy cheap clothes, let them hang in our closets for years with their price tags on and then throw them away to garbage or "recycle" them when they can end up for worries of developing countries. 

I know that this document has opened the eyes of many people and I hope that everyone watch this. The future of fashion industry is in our hands. Everyone can do SOMETHING! 

 

Magic & Moonlight

logo