Mikä on sinun voimaeläimesi?

"Eläimillä on erityislaatuisia kykyjä ja voimia. Niin on myös jokaisella meistä. Kun tutustuu eläinten ominaisuuksiin ja niihin liittyviin myytteihin, saattaa löytää myös jotain uutta sisältään."

lainaus Pohjolan Voimaeläimet -kirjasta

Jostain syystä olen viime aikoina ollut viehättynyt käärmeistä ja ne ovat myös ilmestyneet uniini usein. En aluksi ymmärtänyt miksi, sillä olen melkein koko ikäni inhonnut käärmeitä ja edelleen ne aiheuttavat minussa pelkoa. Totesin kuitenkin, että käärme on tullut tähän elämänvaiheeseen voimaeläimekseni. Sen jälkeen olenkin mielenkiinnolla lukenut tarinoita ja merkityksiä käärmeiden takaa.

Käärme on voimallinen ja monipuolinen voimaeläin. Se edustaa älykkyyttä, terävyyttä, syvää parantumista, muuntumista, uudistumista ja uudelleen syntymistä. Se voi viestittää myös esimerkiksi intuition vahvistumisesta, kolmannen silmän voiman vahvistumisesta, parantamisen lahjasta, kyvystä aistia erilaisia energioita ja luovien kykyjen heräämisestä. Käärme liittyy myös kundaliinienergiaan ja elinvoimaan. Mitä enemmän olen lukenut käärmeistä, sitä vahvemmin olen ymmärtänyt miksi käärme ilmestyi elämääni juuri nyt.

Täältä löytyi hyviä kysymyksiä pohdittavaksi aiheeseen liittyen:

Osaatko puolustaa itseäsi? (Ennen en osannut lainkaan, nykyään opettelen tätä jaloa taitoa.)

Vai puolustatko itseäsi liian kärkkäästi? (Kyllä, tässä opettelun vaiheessa huomaan, että välillä menee todella yli!)

Kaipaako koko kehosi parempaa huolenpitoa? (Kyllä, viimeinen puolitoista vuotta on ollut henkisesti niin rankkaa että keho on joutunut kovalle koetukselle!)

Tarvitsetko elämääsi ison muutoksen? (Kyllä, ja se on suunnitteilla, ISOSTI!)

Onko joku asia jäänyt parantumatta? (Monikin, ja niitä työstetäänkin juuri nyt.)

voimaelaimet.jpg
pohjolan_voimaelaimet_2.jpg

Pohjolan Voimaeläimet kirjassa käärmeenä luikertelee tietenkin Suomessa yleinen kyy. Kirjasta löytyy mielenkiintoista tietoa kyyn symboliikasta ja tarinoista. Kyy on mahtavan eläimen maineessa, sitä pelätään ja varotaan. Siinä on vahvaa ja vaikuttavaa voimaa ja siihen liittyy monenlaisia mielikuvia ja ikivanhoja rituaaleja. Alkusuomalaisessa uskomusperinteessä kyyllä uskottiin olevan erityistä voimaa ja sitä kunnioitettiin, samalla toki myös pelättiin. Kyyn myrkyllisyyden uskottiin johtuvan siitä, että maassa luikerrellessaan se keräsi maan myrkyt itseensä ja puhdisti maan. Monet shamaanit käyttivät kyitä, sekä eläviä että kuolleita, oman mahtinsa vahvistajina ja usein shamaanitelttaan tai pukuun oli ripustettu kuolleen käärmeen osia. Käärmeitä käytettiin vahvistuksina myös loitsuissa. Kyykäärmeitä käytettiin paljon rakennusten suojauksina. Rakennuksen alle tai sen rakenteisiin piilotettiin kyyn pää, nahka tai koko käärme, joskus jopa elävä. Se suojasi monenlaisilta onnettomuuksilta, kuten taudeilta, salamoilta, tulipaloilta ja yliluonnollisilta ilmiöiltä kuten noituudelta. Myös lemmikki- ja elättikäärmeiden uskottiin tuovan hyvää onnea talolle.

Tietokirjailija Maaretta Tukiaisen ja graafisen suunnittelijan Markus Freyn Pohjolan Voimaeläimet -kirja sekä Pohjolan Voimaeläinkortit ovat kertakaikkisen upeita niin kuvitukseltaan kuin sisällöltäänkin. Ne ovat uudelleentulkinta muinaisten suomalaisten eläimiin liittyvistä uskomuksista. Kirja ja kortit henkivät mystiikkaa, voimaa, herkkyyttä ja vahvoja tunteita, samalla kun ne opettavat ja pistävät pohtimaan myös omia heikkouksiamme ja vahvuuksiamme. Minä en muuten tiennyt, miksi Suomen symbolina toimii leijona tai mistä revontulien uskottiin aikoinaan syntyneen, mutta tästä kirjastahan nekin selvisivät. Rakastan tarinoita ja mytologiaa ja tämä kirja on niitä todellakin pullollaan.

sudenkorento.jpg

Osaatko nauttia käsillä olevasta hetkestä kuin sudenkorento?

Luotko itse omat polkusi kuin mäyrä?

Aistitko hiljaisimmankin tiedon kuin lepakko?

Kohtaatko asiat suoraan ja rohkeasti kuin kotka?

Iloitsetko elämästä kuin pääskynen?

Selviätkö vaikeistakin tilanteista kuin kettu?

Oletko voimakas ja vahva kuin karhu?

pohjolan_voimaelainkortit.jpg
revontulet.jpg

Onko sinulla voimaeläintä? Mikä se on ja miksi? Miten se ilmestyi elämääsi?

Olisi supermielenkiintoista lukea sinun ajatuksiasi aiheesta!

Magic & Moonlight

susanna_maria

*kirja ja kortit saatu kustantajalta. *postaus sisältää affiliate-linkkejä.